VQ-vimmel på Grand Hotel – InfoTorg Juridik

Stockholm Legal Business Summit på Grand Hotel i Stockholm lockade många svenska och utländska jurister som ville höra om och och diskutera förändringar i juristens roll och arbetssätt i framtiden.

Den första dagen av Stockholm Legal Business Summit, VQ Knowledge and Strategy Forum, fokuserade på hur man som jurist kan och måste anpassa sitt arbetssätt utifrån en föränderlig värld. Under dagen berättade flera svenska och internationella talare om sina perspektiv på juristbranschens utmaningar framöver.

Närmare 200 deltagare, däribland många KM-jurister från advokatbyråer och bolagsjurister, men också en hel del jurister från bank- och försäkringsbranschen, liksom från den akademiska världen, deltog i seminarierna och minglade med branschfolk.

Bland talarna märktes D. Casey Flaherty, amerikansk bolagsjurist på KIA Motors, och Janet Day, it-chef på den brittiska advokatbyrån Berwin Leighton Paisner, som inledde forumet med att tala om hur jurister och advokater kan använda sig av tekniska lösningar och hjälpmedel för att arbeta bättre och mer effektivt.

De svenska bolagsjuristerna Cecilia Sternius och Carl Östring och advokaten Stefan Erhag berättade om sina erfarenheter från bolags- respektive byråvärlden i Sverige och hur arbetet där har förändrats under de senaste åren.

Stuart Kay från Baker & McKenzie talade om hur de största globala advokatbyråerna har lyckats anpassa sig till ny teknologi för att skapa smarta funktionella och praktiska lösningar för sina verksamheter.

Vidare presenterade Anna Lensmar-Friedman, VD för Poolia Juridik, en ny undersökning om vad framgångsrika advokater har gemensamt och vilka deras drivkrafter är.

Allen & Overy har två år i rad utsetts till “Most Innovative Law Firm in Europe” och Lisa Göransson, som är chef för byråns nordiska desk i London berättade i sitt anförande om ett antal praktiska exempel på innovationer.

Efter att moderatorn Patricia Shaugnessy, som bland annat är ansvarig för masterprogrammet “International Commercial Arbitration Law” vid Stockholms Universitet, sammanfattat dagens seminarier, avslutades VQ Knowledge and Strategy Forum med en cocktailmottagning.

Läs hela artikeln från InfoTorg här: VQ-mingel på Grand Hotel

Share