Stort intresse för VQ-konferensen – InfoTorg Juridik

Många jurister deltog när VQ anordnade sin femte konferens, VQ Knowledge and Strategy Forum, på Grand Hotel i Stockholm.

Bland deltagarna fanns många jurister från advokatbyråer, men även akademiker, bolagsjurister och ett flertal jurister från bank- och försäkringsbranschen, som alla samlats för att lyssna på intressanta seminarier och mingla med branschfolk.

Årets seminarieämnen handlade framförallt om prissättning, men också om vinsttillväxt och förhållandet mellan advokatbyråer och klienter samt hur utvecklingen av bolagsjuristens roll förändrar dynamiken i de juridiska tjänsterna.

VQ:s ena grundare, Ann Björk, inledde konferensen med en tillbakablick över de fem senaste årens konferenser.

Richard Burcher med 30 års erfarenhet som advokat och managing partner i Nya Zeeland var konferensens huvudtalare. Han slog bland annat hål på myten att alla klienter drivs av priset och menade att det klienter egentligen eftersträvar är förutsägbarhet och hanterbarhet, det vill säga transparens vid prissättningen.

En annan talare under dagen var Jason McQuillen från Londonbaserade Radiant Law som förra året vann Financial Times pris för mest innovativa byrå när det gäller klientservice. Han berättade om byråns prissättning, som till skillnad från de traditionella advokatbyråerna utgår från en fastprismodell.

Anna Lensmar-Friedman, VD för Poolia Juridik, presenterade senare under dagen en intressant studie av svenska chefsjurister och VD:ar för att belysa chefsjuristens roll i organisationen.

Presentationen följdes av en paneldebatt kring hur man optimerar sin legala rådgivning och funktion. I panelen ingick Jonas Bengtsson från Telia Sonera, Biörn Riese från Mannheimer Swartling, Maria-Pia Hope från Vinge, Eva Blonde från Hewlett-Packard, Carl-Viggo Östlund tidigare VD för SBAB och Nordnet Bank samt Magnus Billing, VD för NASDAQ OMX Nordics.

Efter att moderatorn Annette Magnusson, generalsekreterare på Stockholms handelskammares skiljedomsinstitut, sammanfattat dagens seminarier, avslutades VQ Knowledge and Strategy Forum med en cocktailmottagning på hotellet.

Läs hela artikeln här:  Välbesökt VQ-konferens

Share