Svenska advokatbyråer utvecklar egen AI-lösning – legaltech.se

MAQS och ytterligare en advokatbyrå har tillsammans med Virtual Intelligence VQ inlett ett samarbete för att utveckla ett eget, Watson-baserat AI-verktyg. VQ meddelar också att företaget nu blir partner till IBM.

Den nya lösningen utvecklas av VQ i samarbete med MAQS och ytterligare en, än så länge inte namngiven, större advokatbyrå. VQ utvecklar sedan tidigare bl a dokumentlösningen VQ Legal, som används av elva av Sveriges femton största advokatbyråer. VQ har nu ingått ett partneravtal med IBM för att som ett nästa steg testa att utveckla en tjänst baserad på IBM:s AI-motor Watson.

– Tanken är att vi ska skapa en AI-lösning som kan lära sig inte bara att strukturera stora mängder information utan även lära sig av sina egna erfarenheter. Men vi behöver hjälp av Sveriges ledande jurister för att lära den förstå svensk juridik. Vi är därför otroligt glada och stolta över att få samarbeta med två av Sveriges ledande advokatbyråer i projektet, säger Helena Hallgarn, en av VQ:s grundare.

– Projektet innebär att vi får en djup förståelse för och kunskap kring hur digitala lösningar kan användas i vår moderna verksamhet, och förhoppningsvis kommer vi ha varit delaktiga i att skapa en plattform som kan kvalitetssäkra och effektivisera delar av vårt och andras arbete väsentligt, säger Hans Hedkvist, KM-chef vid MAQS Advokatbyrå.

Läs hela artikeln från legaltech.se här »

Share