VQ:s Helena Hallgarn ny ordförande för SIJU

Vid gårdagens årsmöte valdes Helena Hallgarn, Virtual Intelligence VQ, till ny ordförande för Svenska föreningen för IT och juridik (SIJU).

”Det ska bli spännande och roligt att få vara med och driva föreningen framåt nu när det händer så mycket inom IT och juridik,” säger Helena Hallgarn. ”Det kommer många nya initiativ såsom AddAI , LegalTech-dagar och hackathons och intresset för att skapa nya IT-lösningar inom juristbranschen är mycket stort. Vinnova satsar t.o.m. på Legal Tech som ett fokusområde under året. Föreningen kan då utvecklas till att vara en neutral plattform som samlar alla dessa initiativ, utgöra en katalysator för samverkan och nya initiativ samt bidra till samhällsdebatten genom att samtidigt lyfta de juridiska frågeställningar som är kopplade till denna utveckling.”

  

På årsmötet beslutades att styrelsen ska lägga extra fokus på strategiarbetet för föreningen i år, där Helena Hallgarn hoppas kunna bidra med inspiration och nya idéer. Särskilt med tanke på hur rätt i tiden det är med AI och legaltech-frågor.

Efter årsmötet fortsatte kvällen på det inslagna temat med ett spännande seminarium om ”AI och människan” med Daniel Akenine, teknikchef Microsoft Sverige. Läs mer om seminariet här: Seminarium om AI och människan

 

Share