Två heldagar om framtidens juridik vid Lunds universitet – legaltech.se

Under två dagar i maj arrangeras ett program riktat till juriststudenter med fokus på bl a blockchain och smarta kontrakt samt AI och immaterialrätt, konkurrensrätt och compliancearbete.

– Målet är att plantera ett frö till hur utbildningen ska växa för att passa framtidens jurister vid juridiska fakulteten, säger initiativtagaren Linn Alfredsson, jurist vid H&M globala legal avdelning.

Den 9 maj ges en introduktion till juridiken kring ny teknik, dagen efter ger företrädare för näringslivet exempel på hur de arbetar med olika innovativa verktyg och hur de implementerat dessa i sin verksamhet.

Talar gör bl a Jeffery Atik, professor vid Loyola Law School i Los Angeles och gästprofessor i civilrätt vid Lunds universitet, och Mateo David, Head of legal and compliance vid Sony Mobile, Markus Mild, Principal Compliance Analyst, Nasdaq och Ann Björk och Helena Hallgarn, VQ.

Dag två deltar företag som IKEA, Nasdaq, iZettle och Sony under vinjetten ”legal application and future trends”.

Läs hela artikeln här: ”Två heldagar om framtidens juridik vid Lunds universitet”

Share