Legal Tech-bolaget vädrar morgonluft – Affärsvärlden

VQ-grundaren Helena Hallgarn intervjuas i senaste numret av Affärsvärlden om sin syn på intresset för och förväntningarna på ny teknik på juristmarknaden.

I USA försvann tiotusentals juristjobb under coronakrisens första månader. I Sverige har branschen stått bättre rustad, men även här har såväl advokatbyråer som domstolar tvingats accelerera digitaliseringsarbetet. Och nu vädrar legal tech-företagen morgonluft.

”Rädslan över smittan i kombination med att vissa uppgifter pausade under en period har lett till att en del av byråerna börjat se över sin kostnadsbild och blivit mer kostnadsmedvetna. Därmed kan de också se vissa ekonomiska fördelar av digitalisering,” säger Helena Hallgarn.

Även investerare har fått upp ögonen för utvecklingen och investerar i bolag med nya digitala lösningar inom juridik.

Läs hela artikeln här: Legal tech-bolagen vädrar morgonluft

 

Share