Kognitiva system och artificiell intelligens gick från hype till verklighet – IBM THINK

I sin årssummering skriver THINK-bloggen att kognitiva system, Artificiell Intelligens, machine learning och deep learning fortsatte växa i betydelse under året. Bl.a. tog IBM partnern VQ de första stegen att med Watson sätta AI i händerna även hos svenska jurister.

Kognitiva system, Artificiell Intelligens, machine learning och deep learning fortsatte växa i betydelse under året. De dominerade toppen av Garthners hypekurva, och förra årets omtalade Augmented Reality föll ännu djupare i hype när snacket byttes från Pokemon Go till AlphaGo, som i våras slog världens bästa Go-spelare.

AI, machine learning och deep learning är också komponenter för att bygga system som hjälper oss i vardagen i företag och organisationer. IBM Watson börjar dyka upp som komponent i flera IBM-produkter, till exempel Watson Customer Engagement. IBM Cognitive Plant Advisor använder machine learning för att hjälpa operatörerna i till exempel stora cementfabriker att optimera processernas energiförbrukning. ROSS hjälper jurister i USA, och IBM partnern VQ tog de första stegen att med Watson sätta AI i händerna även hos svenska jurister.

Läs hela artikeln här: Kognitiva system och artificiell intelligens gick från hype till verklighet

Share