Andra ronden för uppstickarna – Affärsvärlden

Temanumret om affärsjuridik i senaste numret av Affärsvärlden innehåller en omfattande artikel om alla aktörer på den svenska legaltech-marknaden. VQ lyfts där fram som pionjärer då vi drog igång vår satsning redan 2010 och har utvecklat flera tjänster och på annat sätt arbetat för att främja innovation inom juridiken.

Förutom VQ Legal som standardiserar skapandet av juridiska dokument och som används av 12 av de 15 största advokatbyråerna, har vi också fått in närmare 2 miljoner kronor i stöd från Vinnova för att utveckla TrueAgreement, en avtalstolkningslösning baserad på artificiell intelligens.

Vidare uppmärksammas vårt årliga event VQ Forum och vårt arbete med att lyfta frågor om framtidens juridiska tjänster, vilket Helena Hallgarn kommer driva än mer i sin roll som ordförande i Svenska föreningen för it och juridik.

“Fokus inom legaltech bör ligga på kundvärdet, alltså tillämpningen. Idag finns mycket användbara tekniklösningar, men det svåra är att anpassa tekniklösningarna så att de blir riktigt användbara genom att de skapar mervärden, förändrar arbetssättet och förändrar affärsmodellerna inom juridiken,” säger Helena Hallgarn.

Share