Juristerna växlar upp – Dagens Industri

Dagens Industri har en artikelserie på temat AI och digitalisering av juristbranschen där VQ Legal omnämns som en av de mest framåtlutade spelarna på den svenska juristmarknaden.

Digitaliseringen av den traditionella juristbranschen tar just nu sjumilasteg, inte minst som en följd av den pågående viruspandemin, och en av de aktörer som särskilt lyfts fram är VQ. VQ:s grundare Helena Hallgarn intervjuas i artikeln om hur hon och kollegan Ann Björk bröt sig loss från advokatfirman Vinge för tio år sedan för att utveckla digitala juridiska lösningar. Efter den  egenutvecklade robottjänsten, som hjälper bolag att ta fram juridiska dokument, var det dags att lära IBM:s superdator Watson svensk juridik. Men det visade sig vara svårare än väntat.  ”Vi valde att byta plattform, från Watson som är en färdig AI-tjänst, till något vi utvecklar själva. Vi har börjat testa. Men vi tar god tid på oss precis som vi gjorde med robottjänsten”, säger Helena Hallgarn.

Läs hela artikeln här: Dagens Industri Juristerna växlar upp

Share