Legal tech-profilen Helena Hallgarn ny vice ordförande i ELTA – Realtid

Realtid.se rapporterar idag om att European Legal Tech Association, ELTA, har utsett svenska legal tech-profilen och VQ-grundaren Helena Hallgarn till ny vice ordförande.

Helena Hallgarn har jobbat med legal tech i över 20 år. Men en bakgrund som biträdande jurist på Mannheimer Swartling gick hon sedan över och började arbeta med Knowledge Management (KM) och därefter på Gernandt & Danielsson Advokatbyrå och Vinge Advokatfirma, där Helena Hallgarn var bolagets första KM-chef.

– År 2010 startade jag och min kollega Ann Björk företaget Virtual Intelligence VQ med idén att digitalisera juristsektorn. Vi har under tio års tid haft ett stort strategievent på Grand Hotel, vi agerar rådgivare och föreläser och vi har bland annat byggt tjänsten VQ Legal som nu är ett etablerat verktyg för att skapa affärsjuridiska dokument. Tjänsten används nu av nio av de tio största advokatbyråerna.

– Vi ser nu möjligheten att med nya styrelsen kunna ta ytterligare ett steg med ELTA och utveckla den till den etablerade expert- och kunskapsdelningsorganisationen i Europa för legal tech samt bli den nätverksplattform som alla verksamma inom legal tech vill vara delaktiga i, säger Helena Hallgarn, till Realtid.

Läs hela artikeln här: Helena Hallgarn ny vice ordförande i ELTA

Share