I VQ-vimlet på Berns – InfoTorg Juridik

Många deltagare hade kommit till konferensen VQ Knowledge and Strategy Forum för att ta del av de senaste trenderna inom juristbranschen.

Christine Kirchberger från Stockholms Universitet konstaterade att de pågående förändringarna i juristbranschen också ställer stora krav på att juristutbildningen anpassas till den nya verkligheten, och såg fram emot att få mycket värdefull information under dagen.

Magnus Ramberg, som tillsammans med sina kollegor från Lindahl, deltog i konferensen menade att detta var frågor som man, på den egna byrån, arbetat med en längre tid. Branschen har utvecklats mycket under de senaste fem-tio åren, förklarade han, och konstaterade att man redan idag lägger ett stort industriellt och ekonomiskt fokus vid sina klientrelationer.

Från Wistrands deltog Birgitta Holmin och Linn Israelsson, och de uppskattade att få höra om de nya trenderna inom knowledge management och hur man bäst ska agera för att möta klienternas behov.

Ulf Lindén från GE Healthcare Bio-Science tyckte att det var intressant att få ta del av de diskussionerna kring juristbranschens nya utmaningar. Och han höll med Susan Hackett om att advokatbyråerna i framtiden kommer att behöva anpassa sig till hårdare konstnadskrav på en alltmer globaliserad marknad.

Cecilia Bjelle från Baker & McKenzie förklarade att även hennes byrå redan anpassat sig till denna nya verklighet. Men hon underströk också vikten av att bibehålla en god kvalitet i rådgivningen. Juristerna är inte alltid ersättningsbara, menade hon.

Arrangörerna Helena Hallgarn och Ann Björk från VQ, var mycket nöjda efter årets Knowledge and Strategy Forum på Berns.

Läs hela artikeln här: I VQ-vimlet på Berns

Share