Statligt stöd till AI-verktyg för avtalstolkning – legaltech.se

VQ, vinnare av Legaltech.se:s innovationspris 2017, utvecklar en AI-plattform som förklarar innebörden och konsekvensen av avtal och som kan ge användaren juridiska rekommendationer. Vinnova har beslutat att bevilja 1,9 miljoner kronor i stöd för vidareutveckling av projektet.

– Tanken är att den ska komplettera vår avtalsrobot VQ Legal, för att även bistå med att analysera redan skrivna avtal. Med Vinnovas finansiella stöd kan vi nu fokusera på detta projekt, vilket känns otroligt inspirerande och roligt, säger Ann Björk, medgrundare av VQ.

– Innovativa små och medelstora företag är viktiga för att skapa tillväxt och nya jobb. Men små företag har ofta svårt att hitta finansiering i tidiga skeden av utvecklingsprojekt där riskerna är stora och där spelar vårt stöd en viktig roll, säger Carl Naumburg, ansvarig för programmet på Vinnova.

Vinnova meddelade också nyligen att myndigheten planerar en särskild satsning på legal tech-projekt under året.

Läs hela artikeln här: Statligt stöd till AI-verktyg för avtalstolkning

Share