”Jurister har ett ansvar att begripa ny teknik” – Legally Yours

Den 9-10 maj äger Tech Academy rum i Lund, med medverkande företag som IKEA, Sony, iZettle, Microsoft och VQ. Projektledare Linn Alfredson berättar hur hon med initiativet vill förändra synen på det klassiska juristprogrammet från ålderdomligt och stolpigt till trendigt och digitalt.

Under de två dagarna ska ett trettiotal studenter få ta del av föreläsningar och seminarier om bland annat AI, blockchain och smarta kontrakt, samt få de möjlighet att höra hur stora företag implementerar dessa tekniker i sina processer, i sin business, och i sina interna arbetssätt för att bygga och utveckla digitaliseringen.

Projektet kommer troligen att drivas vidare under hösten eftersom det varit ett stort intresse från andra juristutbildningar, liksom från näringslivet som tycks uppleva att det finns en lucka på juristprogrammet på det här området.

Läs hela artikeln här: ”Jurister har ett ansvar att begripa ny teknik”

Share