VQ-grundare bidrar med kompetens till vinföretag

Fine Wine Service är ett danskt företag för kvalitetsviner som grundades av sommelier Johan Lagergren för tre år sedan. Visionen för företaget är att erbjuda en helhetslösning med personlig och högklassig service av viner från familjeägda producenter direkt till vinintresserade.

Johan Lagergren är en av Sveriges främsta sommelierer med en svensk sommeliermästartitel på meritlistan och med många års erfarenhet som sommelier på flertalet av Stockholms absolut bästa restauranger, såsom Fredsgatan 12, Teatergrillen, Grand Hôtel och Restaurang Bardot, och som personlig vinköpare åt flera av landets vinälskare.

Nu har Johan Lagergren valt att ta nästa steg på sin resa med Fine Wine Service genom att ta in extern kompetens, bland annat genom Ann Björk, den ena av VQ:s grundare. Med sin juridiska kunskaper och långa erfarenhet av att starta och driva företag kommer hon bidra med kompetens inom frågor rörande affärsutveckling, kommunikation och legala frågor, för att ta företaget till nästa nivå.

Det möjliggör för Fine Wine Service att fortsätta expandera utbudet genom att hitta fler nya vinmakare med dolda pärlor och kunna lägga mer tid på kundkontakter och personliga tjänster som vinförmedling, concierge och uppsökningsservice.

”Det ska bli väldigt spännande att få bidra med min erfarenhet inom fler verksamheter och utvecklande att få insyn i en helt ny bransch och vidga mina vyer affärsmässigt,” säger Ann Björk. ”Min uppfattning är att det kan vara till nytta även för VQ:s verksamhet, där mitt huvudfokus ligger, då vi nu utvecklar strategin för att stödja nästa nivå av digitalisering av juristbranschen.”

Share